Nieuws

Eurailscout in Noorwegen

22 maart 2018

20180305_093520 

Gedurende afgelopen weken is een deel van Team Software naar Noorwegen afgereisd om de Locbox en Locfinder te installeren op de Noorse onderhoudstrein, de SMV-03.

De ‘Location Finder’ is een applicatie waarmee de Noren in staat zijn om de gemeten punten van de UST-96 terug te vinden in het spoor. Uniek aan deze applicatie is de mogelijkheid om de locatie van de defecten door middel van de gereden kilometers terug te vinden en niet meer alleen op basis van berekende GPS. Dit is mogelijk door de Locbox. Het voordeel van deze methode is dat dit ook werkt op plekken waar nauwelijks GPS ontvangst is, zoals in tunnels.

Met LocalizationFinder kunnen defecten ‘live’op een scherm getoond worden, samen met alle benodigde informatie. Deze applicatie werkt op een tablet en is gemakkelijk met de hand te bedienen. De tablet zit in een dockingstation die met een ‘draai-arm’ is bevestigt. Dit maakt de applicatie bedienbaar vanaf verschillende hoeken en posities.

Tijdens het eerste bezoek is de hardware geïnstalleerd en is de GPS antenne gemonteerd op het dak van de trein en zijn alle benodigde verbindingen van de LocBox aangesloten. Vervolgens is de LocBox in het systeem-rack van de trein geplaatst. De kabels zijn netjes en veilig gemonteerd in de daarvoor bestemde kabelgoten.

sPBAVoUkH3w