Wissel

Wissels veroorzaken ongeveer 50% van de verstoringen op de spoorbaan waarbij het spoornetwerk niet beschikbaar is. EURAILSCOUT Switch Inspection & Measurement voertuigen maken volledige, contactloze inspectie en meting van de wissel mogelijk zonder de wissel buiten werking te stellen. Hiermee kan de eigenaar van de infrastructuur overschrijdingen waarnemen voordat deze storingen opleveren of de veiligheid in gevaar brengen. Dit alles met een besparing op de onderhoudskosten en efficiënt beheer van de levenscycluskosten.

Inspectie
Het beste zicht op uw spoorbaan krijgt u, vanuit uw eigen kantoor, met lijnscancamera's met een hoge resolutie. Hiermee kunt u de volledige wissel visueel inspecteren. U kunt ook alle tijd nemen die u nodig heeft voor de beoordeling of een second opinion, want er staat geen trein te wachten tot de wissel weer in werking wordt gesteld.

Meting
Een spoorprofielmeetsysteem met een hoge snelheid dat geometriemetingen kan uitvoeren conform EN13848 registreert de toestand van uw wissel in beladen staat. Door middel van dwarsdoorsneden met een hoge dekkingsgraad van het spoorprofiel kunnen grondige inspecties worden uitgevoerd, bijvoorbeeld op de wisseltong en het puntstuk. Kwantificering van de wissel onder bedrijfsomstandigheden maakt nauwkeurige en reproduceerbare veiligheidsbeoordelingen mogelijk. De SIM controleert uw wissels onder de dagelijkse bedrijfsomstandigheden.

Switch Inspection & Measurement (SIM) - Kenmerken en Argumenten

  • Controle van de toestand van de spoorbaan als dienstverlening
  • Geen mensen op de spoorbaan, geen verstoringen van de treindiensten
  • Objectieve beoordeling van de kwaliteit van de wissels en digitale opslag van gegevens
  • Beladen metingen geven een realistisch beeld van de toestand van de spoorbaan en de wissels
  • EURAILSCOUT’s plaatsbepaling van gegevens werkt zonder aanpassingen aan het spoor (RFID is optioneel)

Door zijn lage profiel kan de SIM door één locomotief worden geduwd of getrokken, waardoor snel rangeren tussen het normale treinverkeer door mogelijk wordt. Hierdoor kan EURAILSCOUT 200 wissels (beide sporen) in en rondom Station Amsterdam Centraal in 6 uur inspecteren en registreren.