Squat Detectie

Squats zijn scheuren die zich uitbreiden binnenin de spoorstaafkop. De scheur groet in zijn beginstadium onder een vlakke hoek met het spoorstaafoppervlak tot hij ca. 2-3mm diep is. Vervolgens groeit de scheur dwars in de spoorstaafkop naar omlaag en is daardoor vaak oorzaak voor spoorstaafbreuk. Aangezien squats (UIC 227) ook dicht op elkaar kunnen voorkomen, bestaat hier het gevaar dat een stuk spoorstaaf van meerdere meters breekt, wat tot ontsporingen kan leiden.
 
Onze klanten kiezen EURAILSCOUT voor de detectie en bepaling van squats in hun spoorwegnet omdat er een unieke ultrasone squat-inspectiekoptechniek, die al een detectie van de kleinste squats maar ook de bepaling van veilige scheurdiepten bij grotere squats met scheur in dwarsrichting bij uiteenlopende scheurhoeken mogelijk maakt, met inspectiesnelheden op goede spoorwegtrajecten met maximaal 60km/h toegepast wordt.

Bovendien kunnen wij u als ondersteunende inspectieprocedures als aanvulling op ultrasoon meten de Squat detectie (plaats en aantal) aanbieden met de inductieve wervelstroommeting evenals de visuele inspectie met videocontrolesysteem.

Eddy current SquatWervelstroom signaalaanduiding meerdere squats met beschadigde spoorstaven