Dwarsprofielmetingen

Spoorinspectie en meting voor onderhoudsschema‘s

Een kostengunstig en noodzakelijk onderhoud van uw spoorwegnet om de Life Cycle Cost te verminderen vereist gegevens op basis waarvan een gefundeerd onderhoudsschema kan worden opgesteld. EURAILSCOUT, de onafhankelijke aanbieder van metingen en inspecties, genereert deze gegevens door het gebruik van de modernste meet- en inspectietechnieken, die voor u worden geanalyseerd en in onderhoudsschema’s worden gegoten.

Rail Profile ScreenRailprofiel-Screen

 

Dwarsprofielmetingen

De dwarsprofiel informatie van de spoorstaven is naast de informatie over oppervlakteschade, spoorbreedte en ribbels een belangrijke basis voor de verwerking en optimalisering van onderhoudsschema’s zoals voor het slijpen, frezen of vervangen van de spoorstaven.
In het algemeen wordt de spoorstaafkop gemeten door honderden coördinaten die een erg nauwkeurig beeld geven. Met enkele referentiepunten wordt het railtype vastgesteld en wordt de echte spoorstaafkop vergeleken met de originele vorm uit een spoorstaafbibliotheek waardoor nuttige informatie kan worden verkregen over de slijtage van de spoorstaaf.
Behalve de detectie van het spoortype worden voor ieder spoor de spoorhoogte, de kopbreedte, de helling van het spoor, de slijtage en de spoorlip gemeten. De slijtage van het spoor kan vanuit verschillende hoeken gemeten worden. De totale slijtage wordt in vierkante millimeter en procent aangegeven.
Erg belangrijk voor het opstellen van slijpschema’s is de vorm van de spoorstaaf waar de spoorstaaf en het wiel elkaar raken. Doordat het volledige spoorstaafkopprofiel wordt genomen, is het mogelijk om het bestaande profiel te vergelijken met het gewenste profiel na slijpen. Deze informatie helpt het slijpbedrijf hun werk te optimaliseren.

MiniprofVergelijkend systeem railprofiel – Miniprof