Spoorstaaf

Wij zijn al sinds het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw – in die tijd nog onder de naam van de Nederlandse Spoorwegen – succesvol in dienstverlening op het gebied van basisveiligheidsinspectie van de spoorstaven. Reeds in 1976 begonnen we met het inspecteren van de spoorstaven zonder verstoring van het treinverkeer met ons spoorbaaninspectievoertuig UST 76, dat heel snel bekendheid verwierf in vele landen.

Nieuwe ultrasone sondes in combinatie met verbeterde ultrasone sondedragers maken onderzoek van de spoorstaven in alle voor de veiligheid relevante delen van het spoorprofiel in spoorstaven en wissels, met uitzondering van het puntstuk, mogelijk.

Wervelstroom
De met 16-kanaals wervelstroomsystemen uitgeruste treinen kunnen het gehele loopvlak van de spoorstaaf inspecteren. Hierdoor kan EURAILSCOUT niet alleen head checks (open scheuren aan het spoorstaafoppervlak) bij de meethoek detecteren, maar ook andere defecten als gevolg van vermoeidheid door contact met rollend materieel. Het inspectiegebied voldoet aan het nieuwe uitgebreide inspectiegebied zoals beschreven in prEn16729-2. Dit biedt een verbeterd inzicht in de status van de bedrijfsmiddelen.

Handmatige meting
EURAILSCOUT biedt ook diensten betreffende het uitvoeren van handmatig uitgevoerde ultrasone metingen met betrekking tot het inspecteren van de spoorbaan of het verifiëren van door een meettrein vastgestelde verdachte delen. Onze specialisten zijn opgeleid en ervaren in werken volgens de door de klant gedefinieerde eisen.

Onze gekwalificeerde werknemers verzekeren een constante hoge kwaliteit dankzij doorlopende vervolgopleidingen en bezitten alle certificeringsniveaus in ultrasone testmethodes, wervelstroom en visuele inspectie volgens EN 9712 en/of ASNT.